Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia Satu Mare a învins-o pe „Bătrâna Doamnă”
Veronica Hodas  - Duminica, 16 Octombrie 2016

Olimpia Satu Mare s-a impus duminică, pe teren propriu, în meciul etapei 12 al Ligii a 2-a la fotbal în fața formației UTA Arad cu scorul de 3-0 (1-0).



Pe o ploaie torențială care nu a vrut să se oprească deloc, „galben-albaștrii” au demonstrat încă odată faptul că au tărie de caracter, ambiție, voință și sete de victorie, astfel că au obținut cele trei puncte puse în joc în fața propriilor suporteri.



Elevii lui Bogdan Andone au făcut din nou un meci frumos, atât valoarea lor, cât și valoarea jocului crește și se îmbunătățește de la o partidă la alta și asta s-a văzut și astăzi. Aceștia au avut o mare ocazie de a deschide scorul prin Pană (min 11) care a bătut slab un penalty, iar Miron a reținut fără probleme.

Pe toată durata partidei, Olimpia a jucat cu un om în plus pentru că jucătorul „Bătrânei Doamne”, Bogdan Burlă a văzut cartonașul roșu (min 9) după ce l-a faultat în careu pe Pop.



Cu un om în minus, strategiile pregătite de arădeni s-au dat peste cap, iar sătmărenii au profitat de fiecare ocazie și au reușit să deschidă scorul prin Muntean (min 27) care a făcut o finalizare excelentă și din 5 metri a șutat în poarta lui Miron.

Până la pauză, Ludușan și Rus au încercat și ei să mărească avantajul de pe tabelă, dar scorul a rămas 1-0.



În partea a doua a jocului, oaspeții nu au avut nici o șansă să pună în pericol poarta lui Anca-Trip, dar nu putem spune același lucru și despre gazde care au mărit avantajul, Pop a centrat în centrul careului, Florin Mureșan (min 74) s-a înălțat și din 7 metri a înscris cel de-al doilea gol al partidei.



Olimpia a continuat să domine, iar la finalul partidei, (min 90+7), Pop a executat o lovitură liberă de la 35 de metri, mingea a ajuns la Miron, dar acesta a scăpat balonul din brațe, a trecut de linia porții, iar centralul a dictat gol.

Astfel că Olimpia Satu Mare a învins UTA Arad cu scorul de 3-0 și rămâne neînvinsă pe teren propriu în acest campionat. Cu victoria obținută, Olimpia a urcat pe locul 6 în clasament cu 23 de puncte, la o distanță de 8 puncte de lider.




Olimpia: Anca-Trip - Duruş, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - R. Rus, Krausz, Sil. Pană (Villand 90") - V. Pop, Luduşan (Kanaloş 57"), D. Muntean (Faur 86").

UTA: Bg. Miron - Al. David (Jorza 70"), Gligor (cpt.), Filaret, Burlă - Strătilă, Chindriş, I. Tănase, M. Vlad (Polgar 15") - Curtuiuş (D. Copil 46"), Ad. Petre.

Antrenorul formației UTA Arad, Laurențiu Roșu a debutat cu stângul, dar își dorește ca următoarea partidă să fie una cu final fericit. „Debutul nu a fost așa cum mi l-aș fi dorit. Situația noastră a fost influențată foarte mult încă din primele minute când arbitrul a dictat penalty împotriva noastră și eliminare. Toată munca noastră din această săptămână nu am putut să o punem în aplicare pentru că a trebuit să jucăm cu un om în minus. Am încercat să improvizez pe parcurs în unele posturi la anumiți jucători. Trebuie să fim conștienți că am pierdut datorită greșelilor noastre și vom corecta aceste greșeli și vom continua să muncim la fel de mult sau chiar mai mult ca pe viitor să nu se mai întâmple și să câștigăm următorul meci pentru că e foarte important pentru noi. Am avut un om în minus și ne-a stricat toate planurile tactice pe care le aveam.”

De cealaltă parte, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone se bucură de o nouă reușită.„Mă bucur foarte mult pentru această victorie. Mă bucur pentru băieți și mă bucur că în final am reușit să câștigăm de o manieră clară. Îmi pare rău în același timp că nu am reușit să gestionăm mai bine prima repriză și cu situațiile pe care le-am avut să închidem meciul mai reprede. Aveam nevoie să facem 2-0 mai repede să avem puțină liniște să jucăm mult mai liniștiți. UTA e o echipă care anul trecut a jucat barajul, o echipă care știe să joace chiar în inferioritate numerică și ne-a creat uneori probleme. Cu toate că avem un lot destul de restrâns încercăm să găsim cele mai bune soluții. Încercăm să gestionăm cât mai bine situația și să scoatem maximum din fiecare meci.”

„Am întâlnit o echipă care are pretenții la promovare, dar noi am zis că trebuie să ne facem jocul nostru, un joc care e în creștere și lucrul acesta trebuie să ne bucure pe toți. Ne bucurăm că am luat cele trei puncte. La urma urmei contează și scorul pentru suporteri, iar când te uiți în clasament și vezi că urci ușor ușor simți că acest lucru trebuie să te motiveze și să te mulțumească”, a declarat autorul golului 2, Florin Mureșan.

„Suntem bucuroși că am câștigat și că am urcat în clasament și sper să o ținem tot așa.”, a spus și jucătorul Olimpiei, Andrei Ludușan.

Băieții au jucat și de această dată cu „burta goală” și speră ca săptămâna viitoare să se rezolve și problema banilor. „Sper ca săptămâna aceasta să intre banii că dacă nu vor începe problemele. Sper ca săptămâna asta să intre banii că dacă nu intră vor începe problemele. A fost o săptămână extrem de delicată pentru noi. Pentru mine ca antrenor, pentru ei ca echipă și ca grup. Toată săptămâna a fost discuție doar despre bani, iar miercuri spre joi am fost într-un impas destul de mare pentru că băieții nu mai răspundeau la comenzi. A fost o blazare. Mă bucur că am reușit să-i trezesc. Ieri am avut o discuție pe tema asta cu ei și am renunțat la o sesiune de vizionare a adversarului tocmai pentru acest lucru să le fac un șoc și să încerc să-i trezesc puțin pentru meciul de astăzi. Pentru că e foarte dificil după 4 luni de neplată să mai accepți o zi sau o săptămână. Sunt băieți care au copii mici, familii, soții, alții care poate își întrețin și părinții și e foarte delicat. Sper ca mâine sau cel târziu poimâine să se rezolve problemele. Chiar dacă nu se vor da toți banii, măcar o parte din cele restante să ne putem pregăti și noi în liniște pentru meciul de la Timișoara.”, a mai adăugat Bogdan Andone.

Olimpia Satu Mare va juca următorul meci, sâmbătă, 22 octombrie, în deplasare la Poli Timișoara. 

Tags: olimpia satu mare  uta arad  victorie  etapa 12  
2879 vizite
Distribuie pe